Närvirakke kulus, aga teekond jätkub!

Posted on sept. 25, 2016

Närvirakke kulus, aga teekond jätkub!

Hooaeg hakkab vaikselt veerema lõpu suunas ja kätte jõudnud juba sügis. 1/8 finaali auks oli nagu tellitud suurepärane sügisilm koos päiksepaistega. Vastaseks Tilsi staadionil FC Teisipäeva Jalkakutid. Tegemist on Tartust pärit võistkonnaga, kuhu kuuluvad enamjaolt 20 aastased noormehed. Vastased olid playoffi avaringis alistanud meilegi tuttava FC Haaslava tiimi, seega oli oodata rasket mängu.

Enne mängu algust pidasime meestega veidi aru ja leppisime kokku, et püüame väljakul seekord rohkem üksteist ergutada, kui halvustada. Mängu algus näitas kohe ära, et midagi lihtsat tulemas pole. Noored ja kiired vastased valdasid oskuslikult palli. Meie võimalused kippusid tekkima ainult vasturünnakutest. Juba 8.minutil said vastased meie kaitse sööduveast võimaluse algatada ohtliku rünnaku, mille Janno Jaal trahvikasti joonelt püüdmatult Allari selja taha lõi. Õnneks suutsime säilitada külma pead ja ootasime oma võimalusi. 23.minutil olid vastased pea kogu võistkonnaga meie poolele tõusnud. Davisel õnnestus keskjoone lähistel pall vahelt võtta ja kohe pika söödu tulemusena oli Cristofer väravavahiga silmitsi, kellest ta rahulikult palli mööda lükkas. Seisuks 1:1. Vastaste surve veidi rauges ja saime ka ise palli veidi rohkem veeretada. 5 minutit hiljem tsenderdas Tõnu paremalt äärelt kasti, kus palli sai omaks Heigo ja selle väravavahile püüdmatult ristnurka lõi. 40.minutil oli analoogne olukord, aga seekord vasakult poolt. Tõnu tsenderdas taas, pall oli teel penalti punkti, kui Davis seda õhust tabas ja pall vasakusse nurka veeres, niiet väravavahi sõrmed ainult seda riivasid. Seisuga 3:1 mindi ka vaheajale.

Oli näha, et vastasel ei jää muud üle, kui tuure üles keerata, sest kaotada pole ju midagi. Teine poolaeg algaski vastaste meeletu survega. Kohati olime terve tiimiga juba langenud oma karistusalasse. 55.minutil tabas meid suur tagasilöök, kui Allar peale järjekordset suurepärast tõrjet põrkus kokku vastaste ründajaga ning kõrgelt selili maha prantsatas. Kahjuks sai selg nii tõsiselt viga, et jätkata polnud võimalik. Tuli teha väravavahi vahetus, puuri asus kaitsma Tauri. Vastased jätkasid surumist. Kuna neil ei õnnestunud väravale lähemale saada, siis muutusid nende lõualihased lõdvemaks ja juttu muudkui tuli. Meile see isegi sobis. Nende surumise tulemusena tekkis meil endilgi suurepärased võimalusi. Mainimata ei saa jätta, et Cristoferile mängiti vähemalt 4 olukorda, kus ta pääses väravavahiga kahevõtlusse, aga kahjuks ükski olukord ei lõppenud meie kasuks. Need momendid oleksid võinud mängu saatuse juba otsustada. Paraku seda ei juhtunud ja mäng alles läks põnevaks. 87.minutil kandis vastaste press lõpuks niipalju vilja, et Anar Saarela sai löögile 20 meetrilt ja pall maandus posti põrkest väravas. See muidugi ärgitas vastaseid veel pingutama, sest väravavahi vigastuse tõttu ootasid ees ka lisaminutid. Kaitsesime juba terve võistkonnaga, aga siiski õnnestus vastastel vasakult äärelt peale mitmeid luhtumisi läbi pääseda ja otsajoonelt pall värava ette suunata, kus meie kahjuks sai esimesena jaole Rein Kokassaar. Seisuks 3:3 ja peale seda andis kohtunik ka lõpuvile. Ees ootasid penaltid.

Vahepeal oli Allar niipalju kosunud, et otsustas endast veel viimast võtta. Loosi tulemusena valisid vastased löögiõiguse. Lööma asus Hendrik Kont. Allar arvas suuna ja tõrjus penalti. Meil esimesena lööma Tauri. Vastaste väravas seisnud Ivo Jaani tõrjus samuti. Järgmisena realiseerisid nii Fred Jädal kui meie Toni mõlemad oma penalti. Seis 1:1. Kolmandas voorus lõi vastastel Janno Jaal kindlalt palli võrku. Meil asus lööma Tamur. Löök oli liiga keskele suunatud ja väravavahil polnud raskusi. Marko Tamme löögi Allar taas tõrjus. Meil lõi Siim väravavahile püüdmatult vasakule alla nurka. Seis enne otsustavaid penalteid 2:2. Lööma asus Arlis Merilaid, meie rõõmuks tabas tema löök latti. Otsustav löök jäi nüüd Tõnu teha. Paraku ei pidanud ka tema närvid vastu, kui löök taas liiga keskele suundus ja väravavahil raskusi polnud. Seeria jätkus lisalöökidega. Lööma asus Anar Saarela. Allar tegi enne ka mõned pette liigutused, löögi hetkel hüppas vasakule, aga suutis siiski suht keskele suundunud palli jalgadega tõrjuda. Taas otsustav löök meie teha. Oma jamasid läks heastama Cristofer. Tugevale pealelöögile sai väravavaht küll näpud vahele, aga tõsiasi oli see, et pall maandus väravas. Seega penaltitega 3:2 võit meile ja ootame järgmist vastast kaheksa parema hulgas juba esmaspäevasest loosimisest.

Täname kõiki fänne, loodetavasti pakkusime täna veidi vähem mölinat platsil ja rohkelt adrenaliini mängu viimastel hetkeldel. Kui loos on taas meie poolt, siis on võimalus meid juba järgmisel nädalal uuesti toetada Tilsi staadionil.