Kohustuslikud 3 punkti, mis tulid väga raskelt!

Posted on aug. 3, 2013

Kohustuslikud 3 punkti, mis tulid väga raskelt!

3.augusti õhtul sõitsime külla JK Põlva Harrastajate võistkonnale Tilsi staadionile, kellega pidasime oma seitsmenda Rahvaliiga mängu. Tegemist oli Põlva kodumänguga, aga nad olid nõus selle meie väljakul pidama.

Põlva võistkond osaleb Rahvaliigas esimest hooaega. Tegemist on enamasti noorte mängumeestega, kellest paljud on ka FC Lootose endised kasvandikud, mõned veel praegugi tegevmängijad.

Täna polnud nad kohal üldsegi mitte oma parimas koosseisus. Kõigele lisaks oli neid täpselt 11, seega vahetusmehi polnud. Meid seevastu oli kohal 15, kuigi regatud mehi polnud meil endilgi juba teist mängu järjest. Oma debüüdi tegid Tanel ja Margus (juba kolmas, seekord perenimeks Soome).

Mängu kohta kahjuks seekord põhjalikku ülevaadet ei suudagi anda, sest momente meie poolt oli palju, aga kahjuks enamik jäid lihtsalt realiseerimata. Mängu avavarv sündis taaskord ütluse „Kui ise ei löö, lüüakse Sulle“ põhjal. Vastaste pealelöögi tõrjumisel eksis meie väravavaht Allar. Põrkunud palli suunas värava suunas Rasmus Varkki. Meie kaitsjad vaatasid tarretunult pealt, kuidas pall väravasse veeres – seisuks 1:0 Põlva kasuks. Umbes 5 minutit hiljem suutis meie võistkond vahelduseks unustada isetsemise ja Heigo suurepärase söödu kõmmutas vastaste väravavahi seljataha Cristofer. Sisuga 1:1 mindi ka puhkama.

Teine poolaeg domineerisime meie. Kohe poolaja alguses sooritas pealelöögi Margus, millele sai jala vahele taas Cristofer ja seis muutus meie jaoks juba paremaks – 2:1. Võimalusi oli jätkuvalt palju. Pallid tabasid posti, latti, väravavahti, kuid võrk ei sahisenud. Vahepeal olid mõned ohtlikud momendid ka meie värava lähistel. Ohtlikuim nendest nurgalöök, mille Siim napilt meie väravast mööda suunas. Mängu lõppseisu vormistas Gunnar, kes värava ees veereva palli vormistamisel suutis rahva ohkama panna, kui esmalt mööda lõi ja teisel katsel selle siiski üle väravajoone saatis. Lõppseis 3:1 siiski meie kasuks.

Taaskord tuleb öelda, et mängu dikteerimisel me hakkama ei saa. Meil on palju raskem mängida endast nõrgemate vastastega, kui nendega, kes enamus mängust palli valdavad ja olukordi loovad. Tuleb ära mainida, et see on siiski Rahvaliiga ja meie tase, mis sellest, et hinges peame kõik ennast veel proffideks!

Tabeliseisu vaadates tõusime taas liidriks. Laheda 19p, Värska 18p ja FC Wertykal 13p – selline on hetkel esikolmik. Meil on jäänud veel 3 mängu. Tilsi staadionil kohtume 24. või 25.aug Värska Originaaliga, lisaks on mäng Puigal JK Kosega ja Antslas Antslaga.

Täname taas publikut, kelle kommentaarid platsi kõrvalt vahel ka meile platsil naerupisara silma toovad.