Kehv algus sai mängule saatuslikuks!

Posted on juuli 22, 2016

Kehv algus sai mängule saatuslikuks!

Peale väikest pausi jätkus Rahvaliiga meie kodumänguga Tilsi staadionil. Seekord oli meie vastaseks alagrupi favoriit SK Räpina. Eelmisest aastast on meeles 1:5 kaotus, aga eesmärgiks oli tulemust parandada.

Kuna tegemist oli ka maakonnasisese mõõduvõtmise ja võimaliku alagrupi esikoha heitlusega, siis mõlemad võistkonnad olid peaaegu kõik oma mängumehed kohale ajanud. Meil oli kohal lausa 22 ja vastastel 19 meest.

Mäng algas kohe Räpina palli valdamisega. Vastaste sööduoskus oli meie omast selgelt üle ja kergejõustiku sugemetega võistkonna kohta oli nende vastupidavus ja kiirus samuti meist üle. Seega midagi lihtsat meil loota polnud.

Kuigi me teadsime, et peame valvsad olema, siis algas mäng meile siiski külma dušiga. Juba 5.minut sai saatuslikuks, kui vastased suunasid äärelt palli värava ette. Meil oli probleeme markeerimisega ja ka väravavaht tegi väikese vale arvestuse ning ei jäänudki muud üle kui pall võrgust välja võtta.  Skoori avas Olar Tuuling. 13.minutil teenisid vastased karistuslöögi. Kauri Kütt suunas selle müüri kõrvalt mööda, kus väravavaht jäi reageerimisega hiljaks ja seisuks 2:0. 16.minut sai vastaste rünnak alguse meie eksimusest rünnakul. Järgnes kontrarünnak mille elimineeris Siim, aga paraku määrustevastaselt meie trahvikastis. Kohtunik määras penalti, mille realiseeris Olar Tuuling. Sel hetkel tundus kõik kohutav, sest mängida oli veel ca 75 minutit. Mõni minut hiljem saime ise palli vastastelt kätte ja Cristofer suutis palli ka kaitsjast mööda suunata. Ise ta pallini enam ei jõudnud, sest vastase kaitsja jalg peatas tema tee. Meie õnneks oli viga karistusalas ja määrati penalti ka meie kasuks. Lööma asus Cristofer ise. Väravaht läks lööki arvama ja hüppas lööja poolt vasakusse nurka, kuid Cristofer veeretas palli suhteliselt keskele, aga kindlalt väravasse. Lootsime sellest meie tiimile veidi äratust, aga õudus paraku jätkus. 28.minutil kaotasime taas rünnakul palli ja vastaste kiirünnaku lõpetas seekord Gerd Tarassov. 5 minutit hiljem kõmmutas Olar Tuuling 25-30 meetrilt meile juba kolmanda palli võrku. Õnneks poolaeg meie poolt 1:5 seisuga ka lõppes. Peab tõdema, et kahjuks polnud täna kõige parem õhtu ka meie väravavaht Marguse jaoks.

Teiseks poolajaks seadsime eesmärgi vähemalt järgmisteks mängudeks emotsiooni tõsta ja veidi kaitsetööd parandada. Võib öelda, et ülesanne sai ka täidetud, sest enda väravast me palle enam välja võtma ei pidanud. Jõudsime ka ise juba rohkem olukordi tekitada. Teisel poolajal skooris veel meie kasuks Cristofer, kui võttis kaitsjalt lihtsalt palli ära ja lõpuks lõi selle ka väravavahist mööda. Lõppskoor täna 2:5. Vastane oli lihtsalt parem ja siin pole midagi öelda. Oleks olnud need numbrid 1:2 või 2:3 , siis ka ilma „oleksiteta“  vääris Räpina õigusega võidupunkte. Räpina on suure tõenäosusega endale taganud ka alagrupivõidu. Meie jätkame heitlust teise koha peale. Mängida on veel 3 mängu.