Lihtsalt ei tule midagi!

Posted on juuli 27, 2016

Lihtsalt ei tule midagi!

Selle põhihooaja viimane võõrsilmäng toimus 27.juulil Tartus Tamme kunstmurukattega staadionil. Vastaseks alagrupi autsaider JK Vedelik. Varasemalt me nendega kohtunud pole. Vedelikul enne meiega kohtumist tabelis ainult kaotused, kus endale päris palju lüüa lastud.

Kuna vastaseid väga palju ei olnud (9 meest, meid 14), siis viimasel hetkel otsustati mängida 6+1 mängijate arvuga. Mänguajaks lepiti kokku 2 x 40 minutit.

Mäng algas hästi, kui juba kolmandal minutil Allari pikast väljaviskest avas meie suurim väravakütt Cristofer kauglöögist skoori. Meie olukorrad jätkusid. 12.minutil oli vastaste kaitsja segaduses, kui lihtsalt lõi palli käega. Kohtunik määras penalti. Lööma asus võistkonna kapten Davis. Väravavaht liikus lööja poolt vaadates vasakule, aga Davis lõi rahulikult keskelt veidi paremale. Seis 2:0. Tänases mängus üritasime rohkem mänguaega ja väljakukogemust anda ka neile, kes tavaliselt väga palju mängida ei saa. Järgmist väravat tuli oodata poolaja lõpuni. Valmar üritas paremalt karistusala nurgalt värava ette söötu suunata, aga kaitsjad, ründajad ja ka väravavaht pallile pihta ei saanud ning pall jõudiski väravasse. Sellises mängus on meie meeskonna põhiline eesmärk hoida kaitses null. Paraku muutume hooletuks ja ägedam on ikka rünnakule minna kui kaitses passida. Taaskord sai saatuslikuks lohakus ja vastased kasutasid selle kohe ka ära. Värava sai endale kirja Teno Kikkul. Poolaeg meie kasuks 3:1 .

Teist poolaega alustasime innukalt. Kohe teisel minutil pikendas Valmar karistusala joonel söötu ja Davis selle vasaku jalaga kenasti nurka põrutas. Meie traditsiooniline mure, et palli ei suudeta võrku lüüa, oli ka täna probleemiks, sest mitmed olukorrad jäid realiseerimata. Teise poolaja 12.minutil murdis Cristofer vasakult äärelt läbi ja lõi väravavahile püüdmatult peale, paraku tabas pall posti. Õnneks oli kohal Timur ja suunas tagasi põrkuva palli rahulikult väravasse. Cristofer sai siiski oma tahtmise kui ca 20m kauglöögiga suutis taas üllatada väravavahti. Oma osa oli ka Heigol, kes suutis õigel ajal jala eest võtta. Mängida jäi veel ca 15 minutit kui seis oli 6:1. Paraku rohkem me skoorida ei suutnud, kuigi võimalusi oli. Vastaste teise poolaja parim võimalus tekkis siis, kui Allar otsustas väravas triblama hakata, aga õnneks lõppes kõik hästi.

Tänase võiduga kindlustasime koha playoff mängudele, sest sellel aastal pääseb sinna alagrupist lausa neli paremat. Hetkel oleme alagrupi liidrid, sest konkurendid on vähem mänge pidanud. Ees on ootamas veel 2 kodumängu, mis on plaanis lähinädalatel ära mängida. Ootame rohkelt kaasaelajaid.